Min YouTube-kanal JMB Creative Art:

Besök gärna vår systerblogg: JMB Creative Art (in English)

Besök Gärna Min YouTube-kanal JMB Creative Art:


Translate this blog from Swedish to...

Translate This Blog from Swedish to...

Den här bloggen handlar framför allt om:
Ont om tid? Mest lästa just nu:

Ont om Tid? Här är De 10 Mest Lästa Posterna Just Nu:

En av Sveriges 30 mest besökta privata utbildningsbloggar! (Bloggportalen, maj 2012).

En av Sveriges 1500 mest besökta privata bloggar alla kategorier!
(
Bloggportalen, maj 2012).

Ett stort TACK till alla som besöker och följer bloggen! :)

lördag 18 september 2010

Lär Dig Teckna och Måla Fantasy - Färg 3: Ljus Ton, Stor Pensel och PalettknivDetta moment består i stor del av en upprepning av föregående lekltion - med den skillnaden att vi här använder oss av de ljusaste tonerna i de valörskalor vi tidigare gjort. Vi använder fortfarande en stor pensel (I mitt fall ArtRage3 Oil brush 100%) för att etablera den skissartade grund vår mer detaljerade målning sedan kommer att vila på.

När vi är färdiga med den ljusa valören, går vi igenom bilden en gång till med medelstor palettkniv (i ArtRage3 50%) där vi vill blanda och släta ut färgerna. Palettkniven är särskilt bra att använda för att måla himmel och vatten, men kan även på ett sådant här tidigt stadium användas för att skulptera färgytor i stort. Vi kan även vid behov återvända till tidigare valörer och måla dessa med vår stora pensel.

När vi är nöjda med vår färgskiss tar vi bort lagret med blyertsskissen. Vår grundläggande färgskiss är nu färdig!

Att tänka på när du målar

- Använd båda de ljusa valörerna i samtliga partier av bilden. Det ger en känsla av reflekterat ljus - att de olika objektens färger påverkar varandra - och gör bilden mer enhetlig.

- Tänk på att låta ljusa färger dominera i bakgrunden - på grund av att atmosfären bleker och utjämnar kontraster - och mörkare ju närmre förgrunden du kommer.

- Arbetar du digitalt är det lättaste att ha valörskalorna på ett separat lager och sedan använda din "color picker" för att hämta upp färgen. Sedan döljer du valörlagret och målar på det enda lager där du har din bild.

Överkurs

- Tänk på att försöka måla så mycket som möjligt med varje penseldrag. Låt riktningen följa former och riktningar hos det du målar och variera trycket på penseln (eller den digitala pennmotsvarigheten) för att skapa olika nyanser av de valörer du målar med.

Efter detta moment ser min bild ut så här:Nästa steg: Mellanpensel och palettkniv

Vi har nu lagt en stabil färg- och valörmässig grund att bygga vår fortsatta målning på. Nästa steg blir att fortsätta arbeta med samma valörer och färger som vi redan etablerat, men i mindre skala och mer uppmärksamhet på detaljer.

Vi kommer att göra detta genom att använda penslar och palettknivar av allt mindre storlek, innan det är dags för färgaccenter, fin- och efterjusteringar. Arbetet med mellanstor pensel fortsätter i:

Färg 4: Mellanstor pensel och palettkniv (kommer snart!)

Kom ihåg att tycka till om dessa lektioner, så jag kan revidera dem och förbättra dem kontinuerligt.

Måla på! :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello, Neat post. There's a problem with your web site in internet explorer, could check this? IE nonetheless is the marketplace chief and a large element of folks will omit your fantastic writing because of this problem.

Also visit my website: edu backlinkslinkwheelprofile backlinks