Min YouTube-kanal JMB Creative Art:

Besök gärna vår systerblogg: JMB Creative Art (in English)

Besök Gärna Min YouTube-kanal JMB Creative Art:


Translate this blog from Swedish to...

Translate This Blog from Swedish to...

Den här bloggen handlar framför allt om:
Ont om tid? Mest lästa just nu:

Ont om Tid? Här är De 10 Mest Lästa Posterna Just Nu:

En av Sveriges 30 mest besökta privata utbildningsbloggar! (Bloggportalen, maj 2012).

En av Sveriges 1500 mest besökta privata bloggar alla kategorier!
(
Bloggportalen, maj 2012).

Ett stort TACK till alla som besöker och följer bloggen! :)

tisdag 10 juli 2012

Teckna Bättre - Återkoppling och Utveckling: Linjelek

För ett tag sedan fick jag en fråga om hur du kan börja träna upp dina teckningsfärdigheter genom några kontinuerliga övningar (svaret återfinns i den här posten: Teckna bättre - Daglig Övning). Jag har nu till min glädje fått ett antal teckningar skickade till mig och kommer att ge återkoppling på var och en av dessa i en separat post.

Den första teckningen är ett exempel på de tre uppvärmningsövningar jag föreslår (inspirerade av Åke Skiölds klassiska korrespondenskurs "Svart och Vitt"). Så här ser ett elevexempel på dessa ut:

Linjelek (av Alexandra)
Feedback: Bra jobbat! Det syns att du behärskar båda typerna av linjer och redan kan variera dessa på en mängd olika sätt. Försök att fortsätta med den här typen av linjelek varje dag ett tag framöver. Det allra viktigaste för den som på allvar vill utvecklas som tecknare är och förblir:
Teckna något varje dag.

Vidareutveckling av övningen:
- Försök att variera bredden hos linjerna och hur hårt du trycker med pennan. Försök att teckna med både svaga, knappt synliga linjer, vanliga och kraftigt markerade. 

- Försök att variera sättet du håller i pennan. Prova att teckna med pennan under handflatan, (som du skulle hålla i en trollstav) och att teckna med hela armen. Låt rörelsen börja redan uppe i axeln och använd både över- och underarm i rörelsen - begränsa rörelsen i handleden.

- Prova att göra samma övning men på ett mycket större papper. Det gör det lättare att "ta ut svängarna" som föreslås ovan. Prova att teckna övningen på papper i både A4, A3 och A2-format

- Variera medium. Prova olika typer av pennor: Blyerts, kulspets, tusch. Kol och olika typer av kritor är också klassiska teckningsmedium. Kort sagt: Experimentera, utforska, upptäck.

Teckna på! :)
/M


Inga kommentarer: