Min YouTube-kanal JMB Creative Art:

Besök gärna vår systerblogg: JMB Creative Art (in English)

Besök Gärna Min YouTube-kanal JMB Creative Art:


Translate this blog from Swedish to...

Translate This Blog from Swedish to...

Den här bloggen handlar framför allt om:
Ont om tid? Mest lästa just nu:

Ont om Tid? Här är De 10 Mest Lästa Posterna Just Nu:

En av Sveriges 30 mest besökta privata utbildningsbloggar! (Bloggportalen, maj 2012).

En av Sveriges 1500 mest besökta privata bloggar alla kategorier!
(
Bloggportalen, maj 2012).

Ett stort TACK till alla som besöker och följer bloggen! :)

onsdag 31 augusti 2011

Färdig Akrylmålning: Fågel, Fisk eller Mittemellan

Efter att den som beställt tavlan gett en sista omgång med feedback, gjorde jag härom dagen färdigt den. Tavlan hänger nu på sin plats på kontorsväggen. Så här blev den:

Fågel, Fisk eller Mittemellan, Akryl (55x46cm) 2011



tisdag 30 augusti 2011

Teckningskursen Skjuts Upp!

Idag fick jag ett tråkigt besked. Teckningskursen jag ska läsa på distans har i nuläget för få anmälda, så startdatum flyttas fram. Hoppas det blir någon kurs...

söndag 28 augusti 2011

(Reviderad idag!) Under Utveckling - Stilleben

Ett stilleben jag tecknade i fjol. Tecknat efter ett foto som en lektionsuppgift från onlinekursen i teckning på Wetcanvas (rekommenderas varmt!). Så här ser det ut (blyerts, HB och 4B):

Stilleben WIP, blyerts A4-format 2011 


lördag 27 augusti 2011

Speedpaint av en Apa

Hade fått order att hålla mig ur vägen igår kväll, då det var tjejmiddag in da house. Så jag passade på att måla ett porträtt. För omväxlings skull målade jag ett djur efter fotoreferens. Så här blev den korta studien:

Apa (efter foto), digital speedpaint 2011

fredag 26 augusti 2011

(OBS: Nakenstudie!) Början på ny Rembrandtstudie

Först och främst vill jag tacka alla läsare för att sidvisningsräknaren svischade förbi 25000 så snabbt. En drömgräns är nådd, nu tar jag sikte på 30000 och nästa stora drömgräns, 50000. Extra stort tack till Marc och alla uppmuntrande kommentarer.


Har återvänt till en av mina favoritkonstnärer, Rembrandt och börjat teckna en studie av hans mästerliga "Danae"-målning. Än så länge håller jag bara på med en mycket grov etablering av valörer med blyertsverktyget i ArtRage:

Danae (efter Rembrandt) WIP

onsdag 24 augusti 2011

Nu Säljer jag Tryck på Artflakes!

Håll i dig, det är dags för lite skamlös marknadsföring... :P


För några veckor sedan blev jag kontaktad av en representant för artflakes.com. De hade sett min portfolio på Deviant Art och undrade om jag var intresserad av att sälja tryck av mina bilder från deras sida. Givetvis är jag det! Nu har jag ordnat mitt konto där och satt utgångspriser för mina konsttryck. I nuläget finns "No Rock Ahead" som precis blev färdig som ni vet, samt en tidigare akryltavla, "Infinite Waves". Men jag kommer att fylla på eftersom.

Förmodligen kommer även priserna att gå upp med tiden, så om du är sugen på ett konsttryck ska du passa på nu när priserna är som lägst (från 3 euro för ett gratulationskort och uppåt).

I nuläget kan produkter med tryck av mina bilder köpas från:

Deviantart (en massa olika produkter, från kylskåpsmagneter till muggar)
Artflakes (olika sorters konsttryck)

Här är den andra bilden jag säljer som tryck, den abstrakta "Infinite Waves", som du kanske redan sett då jag målade den förra året.

Infinite Waves, akryl 2010

söndag 21 augusti 2011

Färdig Digital Målning - No Rock Ahead

Så var det till sist färdigt, mitt bidrag till CGHub-utmaningen "Day of the tentacle". På slutet använde jag mycket airbrush, för att mjuka upp alla hårda "edges". Jag försökte också tänka särskilt på att dela upp bilden i tre huvudsakliga valörer, från mörkt via mellanton till ljust. Samt att använda varma färger för de delar som ska upplevas som närmare och kalla för längre avstånd.

Grädden på moset är alltid att lyfta in bilden i Photoshop och finslipa den med några justeringslager. Är nöd med slutresultatet, känns som om alla teoretiska bitar börjar falla på plats i en snabbare och mer naturlig arbetsgång än tidigare.

Vill påstå att det är en av mina bästa bilder med figurativt motiv hittills. Håller du med? :)

Simma lugnt, så här blev den:

No Rock Ahead, digitalt 2011

lördag 20 augusti 2011

Sjöodjuret Närmar sig Sitt Slut...

Har fortsatt finputsa min romans-saboterande jättebläckfisk. Börjar bli nöjd med målandet i sig, så snart är det dags att lyfta in bilden i Photoshop för efterjusteringar. Här är en nulägesrapport efter att ha börjat gå igenom bilden med airbrush-verktyget i högsta hugg:

Sjöodjur WIP, digitalt



fredag 19 augusti 2011

Fortsättning på Jättebläckfisken

Har fortsatt måla på bilden till onlineutmaningen "Day of the tentacle". Ny uppdatering:

Onlineutmaning WIP, digitalt



torsdag 18 augusti 2011

Akryltavla till Kontor, WIP

Efter ett första utkast, fick beställaren tycka till om och lämna önskemål när det gällde tavlans fortskridande. Sedan jag anpassat det fortsatta målandet efter dessa, ser tavlan för tillfället ut på följande sätt:

Tavla till kontor WIP, akryl





tisdag 16 augusti 2011

Fortsättning på Bläckfisksutmaningen

Har fortsatt måla på bilden till "Day of the Tentacle"-utmaningen. Här är WIP3 av mitt bidrag:

Onlineutmaning WIP, digitalt

söndag 14 augusti 2011

Ny Beställning: Akryltavla Till Kontor!

Jag har fått en ny beställning. Den här gången på en tavla målad i akryl, färgerna blått, grönt, vitt. Eventuellt helt abstrakt den ska hänga på väggen på ett kontor.

Idag har jag börjat måla den. Efter ett grundlager färg målat med pensel, har jag börjat bygga upp tavlans grundstruktur med hjälp av målarkniv. Med den stryker jag på färgen direkt ur tuberna. Så här ser ett första utkast ut:

Blå Akryltavla WIP, 55 x 46 cm



lördag 13 augusti 2011

Fantasylandskap Tecknat med Färgpenna WIP

För att inte hamna alltför många timmar om dagen sittande framför datorn, försöker jag som ni läsare vet att variera med några traditionella projekt emellanåt. För tillfället har jag tre improviserade traditionella projekt på gång:

Väggmålningen i akryl som jag berättat om
Ett landskap tecknat med oljepastell (som jag ännu inte postat)

Samt det här - ett fantasylandskap som jag improviserar fram med hjälp av Derwent Artist -pennor (och på tonat papper:

Fantasylandskap WIP, färgpennor på tonat papper



fredag 12 augusti 2011

No Rock Ahead WIP

Har börjat måla på mitt bidrag till onlineutmaningen jag berättade om härom dagen. Här är senaste versionen:

No Rock Ahead WIP, digitalt

torsdag 11 augusti 2011

Trädteckningen Efter Turner är Färdig - Finns nu på YouTube!

Igår gjorde jag färdigt första delen av min mästarstudie efter Turner. Har filmat hela processen och förhoppningsvis kommer alla filmklippen att kunna användas i kommersiellt syfte på sikt. Klippte ihop en höghastighetsversion och la ut på YouTube som en preview tills vidare.

Träd (efter Turner), digitalt 2011


onsdag 10 augusti 2011

Skisser av Bläckfiskar

Igår kväll blev jag sugen på att hoppa på en onlineutmaning igen. Den här gången var det utmaningen "Anatomicae" på CGHub. Temat är "Day of the tentacle" och bilden måste innehålla någon slags bläckfisk med flera armar.

För att börja lära mig hur bläckfiskar är uppbyggda och hur armarna rör sig under vatten, gjorde jag följande tre mycket snabba skisser efter foton:

Bläckfiskar (efter foto), digitala skisser

tisdag 9 augusti 2011

Mellan Himmel och Snö vers 1.1

Har återvänt till en tidigare bild och fortsatt bearbeta den. Har exempelvis utvidgat målarduken och kommer att måla om  den hotfulla handen i en annan vinkel. Himlen har jag också hunnit börja vidareutveckla och jag tänker mig en tydligare uppdelning mellan varma och kalla färger. Här är senaste uppdateringen av nya versionen:

Between Snow and Sky v. 1.1 WIP, digitalt



måndag 8 augusti 2011

Fortsättning på Träd (efter Turner) - bara 667 sidvisningar kvar till 25000!

Fortsatte på trädstudien idag. Återigen var det dags att använda "radergummit", den här gången med en inzoomning av trädkronan:

Träd (efter Turner), digitalt

söndag 7 augusti 2011

Långtidsprojekt: Väggmålning Uppdatering 4

Igår eftermiddag hittade jag lite tid att fortsätta måla. La då till färgerna Olive Green och Ultramarine Blue. Är för tillfället inne på att måla mörka valörer innan jag övergår till ljusare genom bland annat Titanium White.

Brukar använda Mars Black, men Bob Kato rekommenderar i sina workshops att svart inte ska användas på paletten, utan att de mörkaste valörerna ska skapas (och uppfattas) som färger istället. Så jag provar det.

Än så länge ser det ut att bli ännu ett fantasylandskap med berg, vattenfall och skogar. Här är två detaljer och version 4:

Väggmålning (detalj) WIP, akryl 

Väggmålning (detalj) WIP, akryl 

Väggmålning WIP, akryl 160x125 cm

lördag 6 augusti 2011

Ska Studera Teckning på Distans!

Igår fattade jag ett spännande beslut och anmälde mig till en teckningskurs på distans på Folkuniversitetets sida. 5 veckor kommer utbildningen att pågå med start 6:e september. Hoppas att det blir både roliga och lärorika veckor. Kommer givetvis att posta övningsuppgifter jag genomför här på bloggen. Känns lite nervöst att ta steget från självstudier till att betala för en strukturerad, tidsbegränsad och individuellt anpassad undervisning. Exakt en månad kvar till start...

Tills den börjar fortsätter jag fokusera på de studier som eventuellt kommer att ingå i kommersiella produkter på sikt. Här är senaste versionen av trädteckningen efter Turner:

Trädstudie (efter Turner) WIP, digitalt 2011

fredag 5 augusti 2011

Påbörjad Landskapsstudie efter Monet (bara 843 sidvisningar kvar till 25000!)

I väntan på att trädteckningen efter Turner ska bli färdig för att målas, inledde jag idag en övningsstudie i färg efter Monet. Den här gången är syftet att måla en studie som fokuserar på att måla berg.

Efter att ha etablerat mellantoner med stora penslar, har jag lagt till melllanmörka och mörka partier med mellanstor pensel och palettkniv.

Önskar alla läsare en trevlig helg :)

Bergigt landskap (efter Monet) WIP, digitalt 2011

torsdag 4 augusti 2011

Fortsättning på Träd (efter Turner) - bara 896 sidvisningar kvar till 25000!

Idag fortsatte jag på min trädstudie efter Turner. Justerade först gårdagens linjeteckning med eraser-verktyget och började sedan ge mig in på mer detaljerad linjeteckning. Har framför allt fokuserat på trädkronans ena halva:

Träd (efter Turner), digitalt 2011

onsdag 3 augusti 2011

Början på Trädstudie Efter Turner (bara 930 sidvisningar kvar till 25000!)

Har börjat teckna ett träd efter Turner. Planen är att först teckna en linjeteckning utan skuggning, därefter fylla i med de mörkaste områdena och förstärka konturer och skugga med skraffering i bläck. Sista momentet blir att måla trädet i digital oljefärg.

Här är inledningen på första momentet - linjeteckning i blyerts:

Linjeteckning av Träd (efter Turner) WIP, digitalt 2011

tisdag 2 augusti 2011

Fortsättning på Porträtt av Leighton Meester

Har fortsatt måla på mitt porträtt efter ett foto av Leighton Meester. Här är den senaste uppdateringen, sedan jag målat från mörkt till ljust och precis börjat med de ljusaste valörerna:

Porträtt av Leighton Meester WIP, digitalt 2011

måndag 1 augusti 2011

Långtidsprojekt: Väggmålning Uppdatering 2 och 3

Väggmålningen i garaget har fortsatt att växa fram. I nuläget verkar det som om det kommer att bli något landskapsaktigt. Men det kan förstås komma att ändras. Här är de två senaste uppdateringarna:


Väggmålning WIP3, akryl 160x125 cm 2011